Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Γαλακτομπούρεκο Με Κρέμα Βανίλιας η Σοκολάτας Greek Galaktoboureko-Custard Filled Syroped Pie


Υλικά

450 γρ φύλλα κρούστας
250 γρ βούτυρο

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη (250 γρ)
60 γρ βούτυρο (3 κ.σ)
4 αυγά
1 βανίλια
160 γρ σιμιγδάλι ψιλό
Προαιρετικά
Λίγη σοκολάτα η κακάο

Για το σιρόπι
750 γρ ζάχαρη (τρεις κούπες)
500 ml νερό (2 ποτήρια του νερού)

Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και το βούτυρο.
Όταν κοχλάσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και την βανίλια ,ανακατεύουμε και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου.
Για σοκολατένια κρέμα ρίχνουμε μέσα λίγη κουβερτούρα η κακάο
Βγάζουμε την κρέμα από την φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα.
Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα.
Βάζουμε την κρέμα και κλείνουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα.6 φύλλα κάτω ,5 φύλλα πάνω
Χάραζουμε μόνο από το πάνω μέρος τα φύλλα σε λωρίδες
Ψήνουμε στους 170C για 40 λεπτά περίπου
Βράζουμε το σιρόπι για 11 λεπτά
Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι στο καυτό γαλακτομπούρεκο
Περιμένουμε να ρουφήξει το σιρόπι,να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια,
Διατηρούμε στο ψυγείο.
.
Ingredients

450 g phyllo
250 g butter(2/3 of a cup)

For the cream
1 litrle of milk  
1 cup of granulated sugar (250 gr)
60 g butter (3 tablespoons)
eggs
1teaspoon of vanilla extract
160 gr fine semolina 
Optionally
A bit of chocolate or cocoa powder


For the syrup
750 gr of granulated sugar (3 cups)
500 ml water (2 cups)

We heat the milk with the sugar and the butter.
When it comes to a simmer mix in the semolina and vanilla, stir and cook for about 5 minutes.

For chocolate cream Stir in some chocolate or a bit of cocoa powder
Remove the cream from the heat and then add in the eggs (beaten)
In a pan,we spread half of the sheets by drizzling them with some butter
Put the cream in the middle and close with the other buttered sheets(phylla).6 in the bottom,5 in the top.
Carve strips only in the top of the sheets.
Bake at 160C for about 40 minutes
Boil the syrup for 11 minutes
Syrup with cold syrup on hot galaktoboureko
Wait for the syrup to suck in, let it  cool and cut into pieces
Refrigerate.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου