Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Special Δίχρωμο Κέικ Special Marble Cake


Υλικά

140 γραμμ.σοκολάτα
1 κ.γ κανέλα
2 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (300 γραμμ)
2.1/2 κ.γ baking powder
μια πρέζα αλάτι
3/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (170 γραμμ)
1 1/4 της κούπας ζάχαρη (250 γραμμ)
3 αυγά (3 κρόκους - 3 ασπράδια ξεχωριστά)
200 ml πορτοκαλάδα με ανθρακικό
1 κ.γ ξύσμα μανταρινιού
1 κ.γ ξύσμα λεμονιού


Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα΄Όταν στέκεται στο κουτάλι είναι έτοιμη
Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει,προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε 2-3 λεπτά
Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε έναν έναν κάθε φορά
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το baking powder, τα αλάτι και την κανέλα (κοσκινισμένα)
Προσθέτουμε την πορτοκαλάδα, το ξύσμα και χτυπάμε
Ανακατεύουμε την μαρέγκα μέσα στην ζύμη σιγά σιγά με μια σπάτουλα
Χωρίζουμε την ζύμη βάζοντας σχεδόν την μίση από την ζύμη σε άλλο μπωλ
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αναμιγνύουμε με την μισή ζύμη που χωρίσαμε
Σε λαδωμένο ταψί βάζουμε κουταλιές από την κάθε ζύμη
Μ'ενα καλαμάκι η μ'ένα μαχαίρι φτιάχνουμε κυματάκια μέσα στην ζύμη.Για να αναμιχθούν τα χρώματα
Ψήνουμε 35-40 λεπτά στους 180 C σε προθερμασμένο φούρνο
Το κέικ είναι έτοιμο όταν βάλουμε μια οδοντογλυφίδα η ένα μαχαίρι στο κέντρο και βγει καθαρό
Αφήνουμε να κρυώσει 20-25 λεπτά ,κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη


                                             


Ingredients

140 gramm chocolate
1 tsp cinnamon
2 1/4 cup of all purpose flour (300 grams)
2 1/2 tsp baking powder
a pinch of salt
3/4 cup of butter at room temperature (170 grams)
1 1/4 cup of sugar (250 grams)
3 eggs (3 yolks - 3 egg whites separately)
200 ml orange juice with soda
1 tsp grated tangerine zest
1 tsp lemon zest

Separate the yolks from the egg whites
Beat the whites in meringue .Its ready when it stands in a spoon
Beat the butter till fluffy, add the sugar and beat for 2-3 minutes
Add the egg yolks and beat one at each time
Beat at low speed and slowly add the flour, baking powder, salt,cinnamon (sifted)
Add the orange juice, lemon and the tangerine zest and whisk
Mix the meringue into the batter slowly with a spatula
Put almost half of the batter into another bowl
Melt the chocolate in a double boiler and mix with half of the batter
In a greased pan add spoons full of each batter
With a straw or a knife make swirls in the batter to marbleize it
Bake for 35-40 minutes at 180 C in a preheated oven
The cake is ready when we put a toothpick or a knife in the center and it comes out clean
Allow to cool 20-25 minutes, cut into pieces and sprinkle with powdered sugar



                           







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου