Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Κουραμπιέδες της Βέφας Αλεξιάδου Greek Kourabiedes Almond crescent cookies of Vefa Alexiadou



Υλικά
2 κούπες βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1 κούπα ψιλοκομμένα αμύγδαλα
λίγο ανθόνερο
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την άχνη να ασπρίσει και να αφρατέψει
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε σιγά σιγά στην ζύμη μαζί με το αλάτι και την βανίλια, ζυμώνοντας ελαφρά με το χέρι
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε να ενσωματωθούν
Ανοίγουμε την ζύμη και κόβουμε με ένα ποτήρι τους κουραμπιέδες σε μισοφέγγαρο
Αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα,και ψήνουμε στους 175C για 30 λεπτά μέχρι ροδίσουν πολύ ελαφρά
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα ραντίζουμε με ανθόνερο
Στρώνουμε σε ταψάκι,άχνη ζάχαρη και βάζουμε μέσα τους κουραμπιέδες
Τους κοσκινίζουμε επάνω μπόλικη άχνη ζάχαρη και τους αφήνουμε να κρυώσουν
Τα στρώνουμε σε πιατέλα και τους βάζουμε λίγη άχνη ακόμα
Διατηρούνται σε κουτί μπισκότων


Ingredients

2 cups of butter at room temperature
1/2 cup of powdered sugar
4 cups all pupose flour
1 pinch of salt
1 tbsp vanilla extract
1 cup of chopped almonds
rosewater
and powdered sugar for dusting

In the mixer,beat the soften butter with the powdered sugar till white and fluffy
Sift the flour and slowly add it in the dough along with the salt and the vanilla,by mixing with your hand
Add in the almonds and knead to incorporate
Open the dough and cut the cookies with a glass in a crescent shape
Line in a pan with parchment paper and bake at 175 C for 30 minutes till lightly golden
Let them cool slightly and wet them over with rosewater with your fingers
In small pan put in powdered sugar,put in the cookies and dust more sugar over them with a sieve
Let them cool
Put them in a platter,garnish with more sugar and serve
Store in a biscuit box




1 σχόλιο: