Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι στην γάστρα Greek Braised chicken with orzo


Υλικά

1 κοτόπουλο κομμένο σε 4 μερίδες (μπούτια.στήθος)
500 γρ κριθαράκι η κοφτό μακαρόνάκι
κεφαλοτύρι τριμμένο


για την σάλτσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 ml ντοματοχυμό
2 κ.σ πελτέ ντομάτας
2 κ.σ κέτσαπ
ελαιόλαδο
ντοματάκια ψιλομένα
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη

Βάζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου στην γάστρα,περιχύνουμε με τα υλικά της σάλτσας και προσθέτουμε  2 ποτήρια νερό  
Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στους 200 C για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο Ελέγχουμε να μην στεγνώσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό 
Αφού ψηθεί το βγάζουμε απο την γάστρα και το βάζουμε σε μια πιατέλα
Αφήνουμε τα ζουμιά του κοτόπουλου στην γάστρα, ρίχνουμε μέσα το κριθάρακι και βάζουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα 
Βάζουμε στον φούρνο μέχρι να γίνει το κριθαράκι και λίγο πριν γίνει βάζουμε απο πάνω τις μερίδες του κοτόπουλο για να πάρουν χρώμα
Γαρνίρετε με κεφαλοτύρι τριμμένο και σερβίρεται


Ingredients

1 chicken , cut into 4 portions ( boutia.stithos )
500 g orzo or macaroni
kefalotyri cheese grated

for the sauce
1 onion chopped
500 ml tomato sauce
2 tbsp tomato paste
2 tbsp ketchup
olive oil
cherry tomatoes chopped
salt, pepper , oregano

Place portions of the chicken in the pot, pour the sauce overit and add 2 cups of water
Close the lid  and bake at 200 C for 1 hour and 15 minutes approximately until the chicken is cooked carefull not to dry and if necessary add more water
Once cooked, remove from the pot and put it on a platter
Let the chicken broth in the pot , pour in the orzo and add a little hot water 

Place in the oven until the orzo is cooked and a little before is done putt the chicken portions on over the orzo so the chicken gets some colour
Sprinkle with kefalotyri cheese and serve



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου