Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Κολοκυθοκεφτέδες Μελιτζανοκεφτέδες Ντοματοκεφτέδες Greek Zucchini Fritters Eggplant fritters and Tomatofritters -Veggie meatballs



Κολοκυθοκεφτέδες

Υλικά

3-4 Κολοκυθάκια τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
1- Κρεμμύδι ξερά τριμμένα στο λεπτό τρίφτη
Φέτα τριμμένη
Μαϊντανός η δυόσμος
1 Αυγό
Αλεύρι όσο πάρει και για το πανάρισμα
μπέικινγκ πάουντερ η μαγιά -προαιρετικά
Φρυγανιά
Αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Πλένουμε τα κολοκυθάκια κόβουμε τα κοτσάνια και τρίβουμε στον τρίφτη
Αλατίζουμε και αφήνουμε σε σουρωτήρι για καμιά ώρα να φύγουν τα υγρά τους
Έπειτα τα στραγγίζουμε με το χέρι, τα βάζουμε σ'ένα μπολ και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά
Βάζουμε λίγο φρυγανιά και λίγο αλεύρι στο μείγμα ως που να μπορούμε να το πλάσουμε
Πλάθουμε κεφτέδες με λαδωμένα χέρια και πανάρουμε σε αλεύρι αυγό φρυγανιά η απλά σε αλεύρι
Τηγανίζουμε ως που να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές δεν αναποδογυρίζουμε πολλές φορές για να μη διαλυθούν
Αν θέλουμε το μείγμα το κάνουμε πιο χειλώδες και τηγανίζουμε κουταλιές κουταλιές

Μελιτζανοκεφτέδες

Τα ίδια υλικά με τους κολοκυθοκεφτέδες  εκτός από κολοκύθι συν ψίχα ψωμιού

Κάνουμε 3 χαρακιές στις μελιτζάνες και τις ψήνουμε ολόκληρες η φλούδα θα καεί αλλά εμείς θα πάρουμε μόνο την ψίχα τους
Ανακατεύουμε τα υλικά,πλάθουμε σε κεφτέδες πανάρουμε η αλευρώνουμε και τηγανίζουμε δε βάζουμε πολύ αλεύρι στο μείγμα γιατί θα γίνουν πολύ ζυμαρένιοι βάζουμε όσο πάρει για πλάθονται
Αν θέλουμε δε βάζουμε ψίχα στο μείγμα και το κάνουμε πιο χειλώδες τηγανίζουμε κουταλιές κουταλιές

Ντοματοκεφτέδες

4-5 Ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον λεπτό τρίφτη
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
Φέτα τριμμένη ,κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αυγό
δυόσμο η μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλεύρι όσο πάρει
μπεικινγκ παουντερ
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
ελαιόλαδο

Αν θέλουμε σταυρώνουμε τις ντομάτες,τις βουτάμε σε ζεστό νερό και τους βγάζουμε την φλούδα
Κόβουμε σε κυβάκια,αλατίζουμε και αφήνουμε 1 ώρα σε σουρωτήρι να στραγγίξουν
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν χειλός
Τηγανίζουμε μισή με μία κουταλιά σούπας περίπου για κάθε κεφτέ
Αν απλώνουν πολύ στο τηγάνι βάζουμε λίγο αλεύρι ακόμα στο μείγμα
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε


Kolokythokeftedes Zucchini fritters

Ingredients

3-4 zucchini grated on a coarse grater
1 grated onion in thin grater
Crumbled Feta cheese
Parsley or spearmint
1 Egg
Flour as much  as needed
baking powder or yeast -optionally
bread crumbs
Salt, pepper, oregano
Olive oil for frying

Wash the zucchini and cut the stems off and grate them
Season with salt and leave them in a colander for an hour to evaporate their liquids
Then drain them by squeezing them with your hand, put them in a bowl and mix with the remaining ingredients
Put some breadcrumbs and flour in mixture as much needed to make them into balls
Shape them into balls with oiled hands and put them in the flour,in the egg and in the end in the breadcrumbs
Fry till  golden brown in both sides do not flip them several times cause they will dissolve
If we want to make the mixture more liquidy and fry it by taking a tablespoon of it and friying it

Melitzanokeftedes Eggplant fritters

The same materials with the zucchini fritters except the zucchini plus moist stale bread

We make three slashes in each whole eggplant and bake them ,their skin will burn but we will only take the inside
Mix the ingredients and mold it into balls once again put them in flour,eggs and breadcrumbs or just flour them Be carefull not to put too much flour in the dough cause they will become to dough like,put as much needed
If we do not put in the stale bread we make a more liquid batter and deep fry them by taking a tbsp or so of the mixture

tomato

4-5 tomatoes, chopped into cubes
1 medium onion, grated on the fine grater
1 green onion, chopped
Crumbled feta, grated Parmesan
1 egg
spearmint or parsley
flour as much needed
baking powder
salt, pepper, oregano
olive oil

If we want slash the tomatoes on the top, dip them in hot water and remove their peel
Cut into cubes, season with salt and leave them for one hour in a colander to drain their liquid
Mix all the ingredients to make a batter
Fry half to onea tablespoon of batter for each tomato fritter
If they spread too much while frying put a little more flour to the batter
When golden brown remove them  and put them on absorbent paper
Serve




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου