Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Ελαφριές Γεμιστές Μελιτζάνες με Κρούστα Γιαουρτιού Light Stuffed Eggplants with Yogurt Crust


Υλικά

6 Μελιτζάνες

Για τη γέμιση
4-5 Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.σ ξύδι
2 Κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1 Σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 μικρό ματσάκι δυόσμος και 1 μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη

Για το γαρνίρισμα
200 Γιαούρτι
100 γρ φέτα
ρίγανη


Χαράζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε μισή ώρα σε αλατισμένο νερό να ανοίξουν
Για την γέμιση ανακατεύουμε,την ντομάτα,το κρεμμύδι,το σκόρδο,το μαϊντανό,τον δυόσμο,το αλάτι,το πιπέρι την ρίγανη και την ζάχαρη
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες και βάζουμε στις άκρες του ταψιού την γέμιση που περίσσεψε
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο,καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 C
Ανακατεύουμε το γιαούρτι,την φέτα και την ρίγανη
Βάζουμε 1 κουταλιά πάνω από κάθε μελιτζάνα και ψήνουμε 15 λεπτά ακόμη να πάρει χρώμα


Ingredients

6 Eggplants

For the filling
3-4 tomatoes chopped
2 red Onions minced
2 Cloves of garlic, crushed
a pinch of sugar
1 tbsp of vinegar
spearmint and parsley chopped
salt,pepper,oregano
For garnishing
200 gr yogurt
100 gr feta cheese
oregano

Slice the eggplants in the middle and put them in salty water for half an hour to open
For the filling mix the tomato with the onion.the garlic,parsley,spearmint,salt,black pepper,oregano and sugar
Fill the eggplants and put the leftover filling on the sides
Drizzle with olive oil cover with parchment paper and bake for 1 hour at 180 C
Mix the yogurt with the feta cheese and the oregano
Put a spoonfull over each eggplant and bake for 15 minutes till golden
If you liked the video Press like and Subscribe to my channel




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου