Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Προφιτερόλ η γυμνή αλήθεια Profiteroles the naked truth





Υλικά για 14 μεγάλα σου

125 ml νερό 
56 γρ βούτυρο
5 γρ ζάχαρη
65 γρ αλεύρι
2 αυγά

Αναλογίες με ποτήρι,κούπα και κουτάλια της σούπας .Δοκιμάστε τες με δικό σας κίνδυνο,δεν έχουν όλων τα σκεύη το ίδιο μέγεθος

μισό ποτήρι νερό 
4 κ.σ βούτυρο
1 κ.γ ζάχαρη
μισή κούπα αλεύρι
2 αυγά





Την πρώτη μέρα φτιάχνουμε τα σου
Σ'ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το βούτυρο,την ζάχαρη και το αλάτι
Αφήνουμε να πάρει δυνατή βράση και υστέρα προσθέτουμε όλο το αλεύρι
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ,το αλεύρι θα απορροφήσει αμέσως το νερό και θα γίνει μια σφιχτή μπάλα από ζύμη 
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά 1 λεπτό ώστε να εξατμιστεί το νερό από το αλεύρι
Μεταφέρουμε την ζύμη στο μπωλ του μίξερ και την χτυπάμε λίγο για να κρυώσει
Προσθέτουμε τα αυγά 1 κάθε φορά αφού απορροφήσει το 1 προσθέτουμε το άλλο
Στην αρχή θα σας φανεί το μείγμα σαν στραπατσάδα πριν απορροφήσει το αυγό αλλά μετά θα γίνει πάλι σαν ζυμάρι
Η ζύμη δεν πρέπει να είναι υγρή αλλά να είναι κολλώδες και να κράταει το σχήμα της
Βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί σε μέγεθος καρυδιού η μικρού μανταρινιού Φτιάχνουμε τα σου είτε με 2 κουταλάκια είτε με λαδωμένα χέρια η προτιμότερα με κορνέ
Ψήνουμε για 12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C αφού φουσκώσουν χαμηλώνουμε στους 170 C και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά η ως που να ροδίσουν
Αφού κρυώσουν διατηρούμε σε αεροστεγή σακούλα τροφίμων 

Η συνταγή  για τα σουδάκια είναι Αμερικανίδας ζαχαροπλάστισσας http://www.gretchensbakery.com/chocolate-eclairs-recipe/

Την δευτέρη μέρα

Κρέμα πατισερί η εύκολη

500 ml γάλα (2 ποτήρια)
4 μισή κ.σ κορν φλάουρ (50 γρ)
7 κ.σ ζάχαρη (100 γρ)
1 βανίλια
2 κρόκους
1 κ.σ βούτυρο (15 γρ)

Βάζουμε σε κατσαρολάκι εκτός φωτιάς το γάλα,το κόρν φλάουρ,την ζάχαρη και την βανίλια
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να διαλυθεί εντελώς το κόρν φλάουρ
Δένουμε σε χαμηλή φωτιά,ανακατεύοντας για να μη μας κολλήσει από κάτω 
Όταν δέσει και έχει πάρει μια χαμηλή βράση κάνοντας μικρές φουσκαλίτσες κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο ανακατεύετε να λιώσει και ύστερα τους κρόκους τους οποίους έχετε ήδη χτυπήσει με το πιρούνι .Δε σταματάμε το ανακάτεμα της κρέμας μέχρι να γίνει ένα με τους κρόκους
Όσο είναι ζεστή σκεπάζουμε την επιφάνεια της με μεμβράνη για να μη πιάσει κρουστά,αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει

Γεμίζουμε τα σού με την κρέμα μ'ενα κουταλάκι κόβωντας τα στη μέση η με κορνέ
Βάζουμε λίγη κρέμα στο μπώλ και από πάνω στρώσεις σου και λίγη κρέμα
Περιχύνουμε με την ζεστή κρέμα σοκολάτα και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει 
Αφού παγώσει αν θέλουμε γαρνίρουμε προαιρετικά με ροζέτες από σαντιγί οι ροζέτες με κρέμα της αρεσκείας μας πχ σοκολατένια βουτυρόκρεμα (στη φώτο είναι μερέντα ανακατεμένη μέ λίγη πατισερί)

                                   

Για την κρέμα σοκολάτα-Θα την κάνετε αφού εχετε γεμίσει τα σου με την κρέμα πατισερί ώστε η κρέμα σοκολάτα να είναι ζεστή

Κρέμα σοκολάτα

500 ml γάλα (2 ποτήρια)
4 μισή κ.σ κορν φλάουρ (50 γρ)
11 κ.σ ζάχαρη (150 γρ)
2 κ.σ κακάο (κοσκινισμένο)
100 γρ σοκολάτα
1 κ.σ βούτυρο

Βάζουμε σε κατσαρολάκι εκτός φωτιάς το γάλα,το κόρν φλάουρ,την ζάχαρη και το κακάο
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να διαλυθεί εντελώς το κόρν φλάουρ
Δένουμε σε χαμηλή φωτιά,ανακατεύοντας για να μη μας κολλήσει από κάτω 
Όταν δέσει και έχει πάρει μια χαμηλή βράση κάνοντας μικρές φουσκαλίτσες κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και την σοκολάτα και ανακατεύετε να λιώσει


This cream puff recipe is courtesy of gretchen price a great pastry chef find it here
http://www.gretchensbakery.com/chocolate-eclairs-recipe/

For my easy pastry cream

500 ml milk (2 cups)
4and a half tbsp corn flour (50 g)
7 tbsp sugar (100 g)
1 tsp vanilla etract
2 yolks (beaten)
1 tbsp butter (15 g)

In a saucepan put the milk,corn flour,sugar and vanilla
Mix well with a wire whisk till the corn flour is complety dissolved
Now put it on the stove and bring it to a low simmer by stirring constantly so it won't stick on the bottom
When it thickens and has formed small bubbles on the top,remove from the heat and add the butter,stir it to melt and then add the yolks that you have already beat with a fork before you add them in
Don't stop stirring the cream with the yolks in,till it becomes one with the yolks
While it's warm cover its surface with plastic wrap ,let it cool in room temperature and then put it in the refrigerator to set

Fill the choux with the cream,with a spoon or with a pastry bag
Put some choux in a bowl,coat them with some cream,cover with choux and with cream again
Drizzle with the hot chocolate cream let it cool and put it the refrigerator to set
After it freezes you can optionally garnish it with rossetes of whipped cream,with chocolate buttercream or with nutella mixed with some pastry cream like in the photo

Chocolate cream

500 ml milk (2 cups)
4 and half tbsp of corn flour (50 g)
11 tbsp sugar (150g)
2 tbsp cocoa powder (sifted)
100 g of chocolate
1 tbsp butter

In a saucepan put the milk,corn flour,sugar and cocoa powder
Mix well with a wire whisk till the corn flour is complety dissolved
Now put it on the stove and bring it to a low simmer by stirring constantly so it won't stick on the bottom
When it thickens and has formed small bubbles on the top,remove from the heat, add the butter and the chocolate and stir it to melt




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου