Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Τα κλασσικά μελομακάρονα της Βέφας


Υλικά

1 1/2 κούπα λάδι
1/2 κούπα μαγειρικό λίπος
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
1/4 κούπας κονιάκ
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
8 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις -Αφαιρέστε μια κούπα αλεύρι και αντικαταστήστε με μια κούπα σιμιγδάλι για πιο αφράτα μελομακάρονα
Για το σιρόπι
2 κούπες μέλι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
Για το γαρνίρισμα
1 1/2 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
Εκτέλεση



Χτυπήστε 4' στο μίξερ ή στο μπλέντερ, στη δυνατή ταχύτητα, τα 6 πρώτα υλικά. Κοσκινίστε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ σε μια λεκάνη ζυμώματος. Ανοίξτε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίξτε το μείγμα των υγρών υλικών. Παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι από τριγύρω, ανακατέψτε το με τα υγρά υλικά και ζυμώστε το ελαφρά. Πλάστε ή κόψτε τη ζύμη με κουπ πατ σε διάφορα σχήματα. Αραδιάστε τα σε ταψί και ψήστε τα στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 30' περίπου, ώσπου να ροδίσουν καλά. Στο μεταξύ, ετοιμάστε το σιρόπι. Βράστε το μέλι με τη ζάχαρη και το νερό για 5', αφαιρέστε τον αφρό και περιχύστε τα μελομακάρονα, μόλις βγουν από το φούρνο. Όταν πιουν το σιρόπι, αναποδογυρίστε τα κι αφήστε τα να σταθούν, ώσπου να κρυώσουν εντελώς. Ανακατέψτε τα καρύδια με την κανέλα και το γαρίφαλο. Πάρτε τα μελομακάρονα ένα-ένα, αναποδογυρίστε τα κι έτσι όπως είναι μελωμένη η επιφάνεια, πασπαλίστε τα με το καρύδι κι αραδιάστε τα σε πιατέλα. Σκεπάστε τα με πλαστική μεμβράνη. Διατηρούνται ένα μήνα εκτός ψυγείου.


Ιngredients

2 cups olive oil
1 cup sugar
3/4 cup orange juice2 tsp orange zest
1/4 cup cognac
2 tsp baking powder
1 tsp baking soda
1 tsp cinnamon
half tsp clove

8 cups all purpose flour -Replace 1 cup of flour with semolina for a more fluffy melomakarono

For the syrup
cups of honey
2 cups of sugar
2 cups water


For garnish
chopped walnuts
2 tsp cinnamon
half a tsp clove (powdered)

Beat the first 6 ingredients. 4 'in a mixer or blender at high speed,  Sift the flour with the baking soda and baking powder in a mixing bowl. Open a hole in the center and pour in the mixture of liquid ingredients Taking a little bit of flour around, mix it with the liquid ingredients and knead lightly. Mold or cut the dough with cookie cutters in various shapes. Arange in a pan and bake at 175degrees Celsius for 30 minutes or until well browned. Meanwhile, prepare the syrup. Boil the honey with the sugar and water for 5 minutes, remove the foam and pour ovrer the hot melomakarona, just out of the oven. When they have drunk the syrup, invert them and let stand until cool completely. Mix the walnuts with the cinnamon and cloves. Take the melomakarona one by one, then flip them while their surface is honeyed,sprinkle them with walnuts and place them on the platter. Cover with  plastic wrap They keep up to one month without refrigeration.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου