Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

Vegetarian Παστίτσιο με κιμά μανιταριών Vegetarian Greek Pastitsio with Mushroom sauce



Υλικά

500 γρ μακαρόνια για παστίτσιο Νο 2
150 γρ φέτα τριμμένη
1 αυγό

Για τον κιμά
ελαιόλαδο
2 μεσαία κρεμμύδια τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 πρέζα ζάχαρη
2 καρότα τριμμένα
500 γρ άσπρα μανιτάρια
μισό ποτήρι άσπρο κρασί
1 ξυλάκι κανέλας
1 φύλλο δάφνης
1 κυβός ζωμός κοτόπουλου
250 γρ ντοματοχυμό
50  ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι,μαύρο πιπέρι,κόκκινο πιππέρι,ρίγανη

Για την μπεσαμέλ
85 γρ βούτυρο η μαργαρίνη ή (6 μέτριες κ.σ μαλακωμένο βούτυρο η μαργαρίνη)
85 γρ αλεύρι ή (6 μέτριες κ.σ αλεύρι)
900 ml γάλα ή 3μιση ποτήρια του νερόυ γάλα σε θερμοκρασία δωματίου (ή γάλα σόγιας)
αλάτι,μαύρο πιπέρι,μοσχοκάρυδο
1 χούφτα κίτρινο τυρί τριμμένο
2 αυγά χτυπημένα

Για την vegan εκδοχή αντικαταστήστε τα τυριά με τυρί σόγιας και μή βάλετε αυγά

Βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντέντε τα στραγγίζουμε και τα λαδώνουμε

Για τον κιμά σ' ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σκόρδο τριμμένο.
Βάζουμε τα μανιτάρια στο μούλτι αφού τα έχουμε ξεφλουδίσει και χτυπάμε να γίνουν ψιλοκομμένα σαν κιμάς
Τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι,σόταρουμε να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με το κρασί
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και νερό να καλυφθούν τα μανιτάρια και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου ως που να δέσει η σάλτσα

Για την μπεσαμέλ
Λιώνουμε καλά το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι
Ανακατεύουμε με σύρμα να καβουρδιστεί λίγο
Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά,αφού ρουφήξει την πρώτη δόση προσθέτουμε την επόμενη
Χτυπάμε συνεχώς το μείγμα με το σύρμα για να μην έχει σβόλους
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε  τα αυγά,το τυρί και αλατοπιπερώνουμε

Ανακατεύουμε 1 κουτάλα μπεσαμέλ με τα μακαρόνια,1 αυγό και αναμιγνύουμε
Στρώνουμε τα μισά σε λαδωμένο ταψί και προσθέτουμε από πάνω τον κιμά
Καλύπτουμε από πάνω με τα υπόλοιπα μακαρόνια και προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη φέτα
Καλύπτουμε με την μπεσαμέλ και την στρώνουμε ομοιόμορφα
Ψήνουμε στους 180C με 200 C μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ



For the vegan version replace the cheeses with vegan soya cheese and omit the eggs

Ingredients
500 gr macaroni pastichio No 2 or bucatini or ziti
150 gr grated feta cheese
1 egg

For the bolognese
olive oil
2 medium sized onions chopped or shredded
1 garlic clove shredded
2 tomatoes sliced into cubes
a pinch of sugar
2 carrots grated
500 gr white mushrooms
100 ml white wine
1 cinnamon stick
1 bay leaf
1 chicken boulion cube
250 gr tomato juice
50 ml heavy cream (optionally)
chopped parsley
salt, black pepper, red pipper,oregano

For the bechamel
85 g butter or margarine (6 moderate tbsp softened butter or margarine)
85 g flour or (6 tbsp flour)
900 ml milk or 3 and a half glasses of  milk at room temperature
salt, black pepper,nutmeg
1 handful of grated yellow cheese
2 eggs, beaten

Boil the pasta al dente,drain them and grease them with olive oil

For the sauce
In a  pan saute the onion and add in the garlic
Peel the mushrooms and mince them in a blender
Add them in the pan and saute them till they brown
Add the wine and let the alcohol evaporate
Add the rest of the ingredients and let the sauce simmer for about 40 minutes till its left with some juices


For the bechamel
Melt the butter well and add in the flour
Stir in the flour with a wire whisk and let it roast for 30 seconds
Add the milk gradually ,after the mixture sucks the first dose add in the next
Keep stirring so the mixture won't have any lumps
Remove from the heat and add in the eggs,the cheese and salt and pepper

Mix a soup spoon of bechamel with the pasta and add in one egg
Spread half the pasta in a greased pan and cover them with the meat
Add the rest of the pasta on the top and grate some feta on the top
Cover with the bechamel and lay it evenly
Bake at 180C to 200C till golden brown

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου