Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ριζότο μανιταριών με ρύζι Καρολίνα Rissoto with mushrooms




Υλικά

Ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ άσπρα μανιτάρια ψιλοκομμένα
Μισή κούπα ρύζι καρολίνα
4.5 κούπες ζωμό κοτόπουλο
1 κ.σ βούτυρο
4 κ.σ παρμεζάνα τριμμένη

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια,σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα
Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 1 λεπτό
Προσθέτουμε 2 κουτάλες ζωμό κάθε φορά,αφού ρουφήξει τον ζωμό,τον προσθέτουμε ξανά
Σταματάμε να προσθέτουμε ζωμό,οταν το ρύζι θα φουσκώσει και ο κόκκος θα σκάει ελαφρά στο δόντι
Κλείνουμε την φωτιά,προσθέτουμε το βούτυρο και το τυρί και ανακατεύουμε να λιώσει
Σερβίρουμε το ριζότο,όσο είναι ζεστό

Για τον ζωμό στιγμής
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
4,5 κούπες νερό
ρίγανη,μαύρο πιπέρι και φύλλο δάφνης

Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση,διατηρούμε τον ζωμό ζεστό όσο φτιάχνουμε το ριζότο



Ingredients

Olive oil
1 medium onion, finely chopped
250g chopped white mushrooms
Half a cup shortgrain rice or rissoto rice (arborio)
4.5 cups chicken broth
1 tbsp butter
4 tbsp grated Parmesan

Saute the onion,add in the mushrooms and saute until browned
Add the rice and saute it for a minute
Add 2 scoops of chicken broth,after the rice is left with no liquid add in the rest of the broth
Stop adding the broth when the rice is puffed and the grain has a slight bite on your teeth
Close the heat, add in the butter and cheese and stir
Serve the rissoto immediately

For the instant chicken stock

1 cube chicken stock
4,5 cups of water
oregano,black pepper,bay leaf

Bring the ingredients to a boil and keep the stock warm while making the rissoto








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου