Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Αφράτο Ψωμί Ολικής Αλέσεως με Γιαούρτι Moist Whole Wheat Bread with Greek Yogurt




Υλικά

25 γρ νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 8 γρ
1 πρέζα ζάχαρη
χλιαρό νερό όσο πάρει
3 κούπες αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γ αλάτι
4 κ.σ ελαιόλαδο
250 γρ γιαούρτι

Ανακατεύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, λίγο χλιαρό νερό και 2 κ. σ αλεύρι και αφήνουμε δέκα λεπτά να φουσκώσει
Ανακατεύουμε τα αλεύρια με το αλάτι,το λάδι και το γιαούρτι,προσθέτουμε την μαγιά και λίγο λίγο χλιαρό νερό,μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
Ζυμώνουμε 5 λεπτά,κάνουμε μπάλα και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει
Βάζουμε την ζύμη σε φόρμα για ψωμί και αφήνουμε να ξαναφουσκώσει για περίπου μισή ώρα
Αλείφουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι
Ψήνουμε στους 180 C μέχρι να ροδίσει

Ingredients
25 gr fresh yeast
1 pinch of sugar
as much lukewarm water needed
3 cups of whole wheat flour
1 cup all purpose flour
1/4 tsp of salt
4 tbsp olive oil
250 gr greek yogurt


Mix the yeast with the sugar,some lukewarm water and 2 Tbsp of flour and let it rise for ten minutes
Mix the flours with the salt,olive oil and yogurt,add in the yeast and as much lukewarm water needed to make a soft and pliable dough that doesn't stick on your hands
Knead for 5 minutes,shape into a ball and let it rise for 1 hour
Put the dough in a bread pan and let it rise again for about half an hour
Brush with water and sprinkle with sesame seeds
Bake at 180C till golden




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου