Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ψωμί με Μπύρα Bread dough with Beer




Υλικά
550 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (4 κούπες και 1/4 της κούπας)
1 κούπα χλιαρή μπύρα
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κ.γ ζάχαρη
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 αυγό
αλάτι,μαύρο πιπέρι,ρίγανη,δυόσμος
σουσάμι

Ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι και προσθέτουμε την μαγιά ,την ζάχαρη το ελαιόλαδο,το αυγό,το αλάτι,το πιπέρι την ρίγανη και το δυόσμο
Ζυμώνουμε 5 λεπτά,μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
Αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει
Ξαναζυμώνουμε λίγο,χαράζουμε 3 γραμμές από πάνω,αλείφουμε με νερό,πασπαλίζουμε με σουσάμι και αφήνουμε άλλη μισή ώρα να φουσκώσει
Ψήνουμε στους 180 C για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει
Περιμένουμε να κρυώσει και ύστερα κόβουμε σε φέτες

Ingredients

550 gr of all purpose flour (4 cups and 1/4 cup)
1 cup lukewarm beer
1 packet of instant dry yeast
1 tsp granulated sugar
4 tbsp of olive oil
1 egg
salt,black pepper,oregano,spearmint
sesame seeds

Mix the flour with the salt,and add in the yeast ,the sugar,the oil,the egg,salt,black pepper,oregano and spearmint
Knead for 5 minutes,till the dough is pliable and doesn't stick to your hands
Let it rise for 1 hour
Knead it again,shape into a ball,cut 3 lines on the top with a knife,brush with water and garnish with sesame seeds
Let it rise again for 30 minutes
Bake at 180 C for 35-40 minutes till golden
Let it cool completely and cut into slices




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου