Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Πίτσα Ολικής Αλέσεως Whole Wheat Pizza Dough





































Υλικά
1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως ή σίκαλης
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με 1 πρέζα αλάτι
μισό φακελάκι ξηρή μαγιά ή 12 γρ νωπή μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
2 κ.σ ελαιόλαδο
χλιαρό νερό όσο πάρει

Για την σάλτσα ντομάτας 1

1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
πολτό από 2 φρέσκες ντομάτες
1 πρέζα ζάχαρη
125 γρ ντοματοχυμό
φύλλο δάφνης
αλάτι,μαύρο πιπέρι,κόκκινο πιπέρι,ρίγανη
250 γρ νερό

Για την σάλτσα ντομάτας σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε την σκελίδα του σκόρδου
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και καλύπτουμε με νερό
Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα
Στο τέλος αφαιρούμε το σκόρδο και την δάφνη

Για την εύκολη σάλτσα ντομάτας
Απλώνουμε στην ζύμη λίγο έτοιμο ντοματοχυμό,ρίγανη,αλάτι,μαύρο πιπέρι και 1 κουταλιά κέτσαπ

Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με τα αλεύρια και προσθέτουμε την ζάχαρη
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
Ζυμώνουμε 4-5 λεπτά την φτιάχνουμε σε μπάλα και την αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει
Πάνω σε λαδόκολλα,την ανοίγουμε στο πάχος που θέλουμε
Γαρνίρουμε με την σάλτσα ντομάτας και τα υλικά της αρεσκείας μας
Ψήνουμε στους 180 C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να λιώσουν τα τυριά
Για να γίνει τραγανή μπορούμε να προθερμάνουμε την λαμαρίνα που θα την ψήσουμε και ύστερα να βάλουμε πάνω την πίτσα που έχουμε φτιάξει στην λαδόκολλα
Επίσης μπορούμε τα τελευταία 5-10 λεπτά να την ψήσουμε μόνο στην κάτω αντίσταση

For the pizza
1 cup of whole wheat flour
1 cup of all purpose flour mixed with a pinch of salt
4.5 gramms of dry yeast or 12 gramms of fresh yeash diluted in some luke warm water
1 tsp of sugar
2 tbsp of olive oil
as much luke warm water needed

For the tomato sauce 1
1 medium red onion chopped or minced
1 whole clove of garlic
pulp of 2 fresh tomatoes
125 ml tomato juice
bay leaf
salt,black pepper,oregano
250 ml water

For the tomato sauce
Saute the onion and add in the garlic
Add in the rest of the ingredients and cover with water
Boil till it thickens
At the end remove the garlic and the bay leaf

For the quick pizza sauce
Spread ready made tomato juice over the dough,with some oregano,salt and black pepper and a tbsp of ketchup

Mix the dry yeast with the flours add in the sugar and the olive oil and luke warm water till you have a soft and pliable dough
Need for 5 minutes till it no longer sticks and becomes soft and elastic
Let it rise for 1 hour
Over parchment paper,open the thickness you like,garnish with the sauce and ingredients of your choice
Bake at 180 C for 20-25 till it's done
To make it crispier preheat your pan and put over the pizza you made on the parchment
You can also bake it on the under heat of your over the last 5-10 minutes











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου