Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Βελγικές Βάφλες Belgian Waffles


Υλικά

2 αυγά Χωρισμένοι κρόκοι -ασπράδια
μισή κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 κούπας λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη (χλιαρό όχι καυτό) ή αραβοσιτέλαιο
2 κούπες γάλα
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ μπέικινγκ πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες


Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και τα χτυπάμε εναλλάξ με το γάλα
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα
Προσθέτουμε την μαρέγκα στο μείγμα και την ανακατεύουμε με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω
Με ένα πινέλο,αλείφουμε την βαφλιέρα με λιωμένο βούτυρο
Στην καυτή βαφλιέρα βάζουμε 1 κουτάλα και 1/4 από το μείγμα,κλείνουμε το καπάκι και περιμένουμε να ψηθεί
Σερβίρουμε με μέλι,πραλίνα φουντουκιού,φρούτα,κλπ



Ingredients

2 eggs-yolks and whites seperated
half a cup of granulated sugar
1/4 cup melted butter or margarine (warm not hot) or vegetable oil
2 cups of milk
2 cups of all purpose flour
2 tsp baking powder
1 pinch of salt
2 tsp of vanilla extract

Beat the yolks with the sugar and add in the melted butter
Add in the dry ingredients,alternating them with the milk
Beat the egg whites in a meringue
Fold the meringue in the mixture by mixing from the bottom to the top
Brush the waffle iron with melted butter
In the hot waffle iron pour in 1 soup spoon and 1/4 of the mixture and let it rise and bake
Serve with honey,nutella,fruits etc




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου