Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Παντεσπάνι Βανίλια και Στολισμός Τούρτας Greek Sponge Cake and Cake Decoration



Υλικά για 1 στρογγυλό παντεσπάνι

5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα και 1/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
2 κ.γ μπέικινγκ πάουντερ
1 βανίλια

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη 10 λεπτά να ασπρίσουν και να φουσκώσουν
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι το μπέικινγκ και την βανίλια
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι στα αυγά και το ανακατεύουμε με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω να αναμιχθεί
Βάζουμε σε ταψί 28 εκ με στρωμένη λαδόκολλα και ψήνουμε στους 175 C για 12-14 λεπτά μέχρι να γίνει
Αφήνουμε να κρυώσει
Αν κάνουμε την διπλή δόση και θέλουμε να το κόψουμε,αφού κρυώσει το βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει και ύστερα μπορούμε να το κόψουμε πιο εύκολα


Για την κρέμα βανίλια

1 λίτρο πλήρες γάλα
9 κοφτές κ.σ κόρν φλάουρ
9 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας

Στο κρύο γάλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με την βανίλια και την ζάχαρη ,να διαλυθεί εντελώς το κορν φλάουρ
Αφήνουμε να βράσει και να δέσει,ανακατεύοντας το για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας
Βάζουμε την κρέμα σε 1 μπωλ,σκεπάζουμε την επιφάνεια με μεμβράνη,την αφήνουμε να κρυώσει, και την βάζουμε στο ψύγειο να σφίξει
Αφού σφίξει την χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει
Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι και το γεμίζουμε με την κρέμα

Για το σιρόπι
1/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 κούπας νερό
1 κ.σ λικέρ

Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό σε ένα μπρίκι και βράζουμε 3 λεπτά αφού πάρει βράση
Στο τέλος προσθέτουμε το κονιάκ
Αφήνουμε να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσουμε

Για την επικάλυψη

2 κουτάκια μόρφατ
2 κ.σ μερέντα

Τρούφα σοκολάτας
Κερασάκια για τούρτες ή γλυκό του κουταλιού

Χτυπάμε το μόρφατ με την μερέντα
Φτιάχνουμε ροζέτες γύρω από την τούρτα και από πάνω αφήνοντας ένα κύκλο στην μέση κενό
Αλείφουμε τον από πάνω κύκλο με λίγο μόρφατ και πασπαλίζουμε με την τρούφα
Γαρνίρουμε με τα κερασάκια και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει
Σερβίρουμε

Ingredients for 1 cake disk

5 eggs
1 cup of granulated sugar
1 cup and 1/4 cup of all purpose flour
1 pinch of salt
2 tsp of baking powder
1 tsp vanilla

Beat the eggs with the sugar for 10 minutes till white and foamy
Shift the flour with the salt and the baking powder
Add the flour in the eggs in small doses and stir it with a spatula from the bottom to the top,till incorporated
Put in a 28 cm pan lined with parchment paper and bake at 175 C for 12-14 minutes till it's done
Let it cool
If you make double the dose and want to cut it in half,after it cool put it in the freezer to freeze and the you can cut it easily with less crumbs

For the vanilla cream
1 litre whole fat milk
9 tbsp of corn flour
9 tbsp of granulated sugar
1 tbsp of vanilla extract

In the cold milk,mix in the corn flour,vanilla and sugar,stir to dissolve the corn flour completely
Bring it to a boil and stir till it thickens
Put the cream in a bowl,cover the top with food wrapmlet it cool and refrigerate till it sets
Beat it with a mixer to become fluffy
Syrop the cake disks fill the base with the cream and cover with the other one

For the syrup
1/4 cup of granulated sugar
1/4 cup of water
1 tbsp of liqueur of your choice

Put the sugar and the water in a pan and boil for 3 minutes after it comes to a boil
At the end add in the liqueiur
Let it cool befor using

For the top
500 gr cool whip or beaten whipping cream
2 tbsp of nutella

Chocolate sprinkles and Cherries for the decoration

Beat the cream with the nutella
Cover the sides and half of the top with rossetes of the cream
Leave a small circle in the middle and spread some cream on it
Spinkle the chocolate sprinkles over and garnish the top rossetes with the cherries
Put it in the refrigerator to chiill and serve



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου