Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Μελωμένα Μπακλαβαδάκια Honey syroped Mini Baklava



Υλικά
225 γρ φύλλα Βηρυτού
1/4 κούπας λιωμένο βούτυρο
Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
μισή κούπα μέλι
1 κούπα νερό
1 βανίλια
Για την γέμιση
μισή κούπα καρύδια τριμμένα
2 κ.γ κανέλα
2 κ.σ φρυγανιά
1 κ.σ μέλι
2 κ.σ νερό

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 10 λεπτά αφού πάρει βράση
Αφήνουμε να κρυώσει
Ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση να είναι λίγο πηχτή για να μη σκορπάει το καρύδι
Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες 5 εκατοστών
Βάζουμε 2 λωρίδες φύλλων την μία πάνω στην άλλη,βρέχουμε ελαφρά με το βούτυρο με ένα πινέλο,βάζουμε λίγη γέμιση στην άκρη και κλείνουμε σε τρίγωνα η σε ρολάκια
Ψήνουμε στους 175 C για 20-25 μέχρι να ροδίσουν
Βουτάμε τα καυτά μπακλαβαδάκια στο σιρόπι,τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν
Διατήρουμε σε αεροστεγές σκεύος,εκτός ψυγείου

Ingredients

225 gr phyllo dough
1/4 cup melted butter
For the syrup
1 cup of sugar
half a cup of lemon
1 cup of water
1 tsp of vanilla extract
For the filling
half a cup of chopped walnuts
2 tsp of cinnamon
2 tbsp of breacrumbs
1 tbsp of honey
2 tbsp of water

Boil the ingredients of the syrop for 10 minutes after it comes to a boil
Let it cool
Mix the ingredients of the filling to thicken so the walnuts won't spread
Cut the phyllos in 5 cm strips
Put 2 stripes on top of each other and brush them lightly with butter with a brush
Put some filling in the end and close in triangle shape or in mini rolls
Bake at 175 C for 20-25 minutes till golden
Put each baklava into the syrup,get them out and let them strain
Put in an airtight container and store them in room temperature



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου