Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Τάρτα Κουρού Χωρίς Γλουτένη,Με Σπανάκι και Τυριά Gluten Free Tart with Spinach and Cheese



Υλικά

Για την ζύμη

200 γρ γιαούρτι
125 ml ελαιόλαδο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
1 πρέζα αλάτι
2 κ.γ μπέικινγκ

Για την γέμιση
750 γρ σπανάκι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ή 1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια
1 κ.σ κέτσαπ
μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο 
αλάτι,ρίγανη,μαύρο πιπέρι
200 γρ φέτα τριμμένη
100 γρ γκούντα τριμμένο
2 αυγά 
200 ml κρέμα γάλακτος 
λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι για το πασπάλισμα 
προαιρετικά 1 πρέζα κανέλα



Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο,προσθέτουμε την ντομάτα και το κέτσαπ,το σπανάκι,τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να μαραθεί
Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα τυριά.τα αυγά και την κρέμα
Για την ζύμη ανακατεύουμε το αλεύρι,με το αλάτι το μπέικινγκ,το λάδι και το γιαούρτι και το βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο
Στρώνουμε την ζύμη σε ταψάκι 28 εκ. με στρωμένη λαδόκολλα
Στρώνουμε την γέμιση και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι
Ψήνουμε στους 175 C για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί η γέμιση,αν πάρει πολύ χρώμα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε

Ingredients

For the dough

200 gr yogurt
125 ml olive oil
2 cups gluten free all purpose flour
1 pinch of salt
2 tbsp of baking powder

For the filling
750 gr spinach
3 spirng onions chopped or 1 red onion
1 clove of garlic minced
1 tomato chopped and seeded
1 tbsp of ketchup
chopped parsley,chopped spearmint
salt,oregano,black pepper
200 gr crumbled feta cheese
100 gr gouda
2 eggs
200 ml heavy cream
some shredded kefalotyri cheese
optionally a pinch of cinnamon

Saute the onion with the garlic,add in the tomato and the ketchup,spinach,herbs and spices and let it loose it's volume
Remove from the heat and add in the cheese,heavy cream and eggs
For the dough mix the oil with the flour,salt,baking powder and yogurt
Put it in the fridge for half an hour
Line the dough over an 28 cm pan lined with parchment paper
Sread over the filling and garnish it with kefallotyri cheese on the top
Bake at 175 C for about 45 minutes till golden,and the filling is set,if it takes too much colour before it's done cover with aluminum foil
Let it cool and serve







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου